Improve your account management skills with this simple riddle.
The transactions you do in your bank account are as follows;
You deposit Rs.3 on the First day and
Rs.3 on the Second day in your account.
And you are withdrawing Rs.4 on the Third day.
You do this repeatedly.
How soon do you have Rs.60 in this account?
So were you able to solve the riddle? Leave your answers in the comment section below.
You can check if your answer is correct by clicking on show answer below. If you get the right answer, please do share the riddle with your friends and family on WhatsApp, Facebook and other social networking sites.
Answer to the Bank Riddle: 83
As per the problem, this is what happens
Day 1: +3
Day 2: +3
Day 3: -4
So at the end of 3 days you have 3 + 3 – 4 = 6 – 4 = 2;
Therefore Rs.2 are collected in the account every 3 days
If we group the 3 consecutive days into one single unit, then
In one unit, total amount in your account = 3 + 3 – 4 = 2
So you would jump to 90 days (30 x 3) as the answer but since we withdraw Rs.4 on every third day the balance will reach Rs.60 much before that.
On first 2 days since we deposit 3+3 = 6 in the account we will have to calculate when it reaches Rs.54
So, total amount in your account will reach 54 after = 54/2 = 27 units
Now, 27 units = 27*3 = 81 days
In the next two days, you deposit 3 + 3 = 6 Rs. into your account, giving you a total of 54 + 6 = 60
Hence, days to get Rs. 60 in your account = 81 + 2 = 83.
Answer = 83